• 1 - 2 - alapitvany.jpg
  • 2 - 1 -  ISKOLA1981ben.jpg
  • 2 - 2  - alapitvany.jpg
  • 3 - 1 - suli_web.jpg
  • 3 - 2 - alapitvany.jpg
  • 4 - 1 - uamk_web.jpg
  • 4 - 2 - alapitvany.jpg
  • 5 - 1 -  uamk2_web.jpg

 

 

Pályaorientációs nap az Újvárosi Általános Iskolába 2019.

2019. október 14-én pályaorientációs napot tartottunk az iskolában. Az élményalapú pedagógia szemléletéhez igazodva diákjaink különböző helyszíneken vettek részt, annak érdekében, hogy az egyes szakmacsoportokat, hivatásokat közelebbről megismerhessék.

Az elsősök a Baja Kommunális és Szolgáltató Nonfropit Kft. Kertészeti ágazatának segítségével a kertészeti munkálatokba nyertek betekintést.

          

A másodikosaink konyhai fortélyokat sajátítottak el, finom palacsintát sütöttek az osztályfőnökük és „Juli mama” segítségével, amit jóízűen el is fogyasztottak.

          

A 3. évfolyamos tanulóink látogatást tettek a bajai Tűzoltóságon, ahol ismereteik sok érdekes és hasznos információval bővült.

          

A negyedikesek a bajai EGYMI-nél ismerkedhettek meg a keramikus és a varrodai dolgozók munkálataival.

          

Az 5-6. évfolyamos lányok konyhai fortélyokat, praktikákat leshettek el a Radnóti kollégium konyháján és finom saját készítésű pogácsával tértek vissza az iskolába. Azután részt vettek egy védőnői előadáson, ahol hasznos ismeretekkel bővíthették tudásukat. Ezen évfolyam fiú tanulói az Axiál Kft. látogatásán vettek részt, ahol az országosan is ismert mezőgazdasági gépek és alkatrészek forgalmazásával foglalkozó cég mutatta meg a lehetőségeit. A látogatás alkalmával sok érdekes információ mellé ajándékot is kaptak a gyerekek.

          

          

          

A hetedikes lányok kertészet és virágkötészet fortélyait sajátíthatták el az iskola falain belül egy nyugdíjas kolleganőnk segítségével. Izgalmas őszi, kreatív ajtó- és asztali díszek készültek az ügyes kezek alatt. A fiúk a NKM Áramszolgáltató Zrt. bajai kirendeltségén tettek látogatást, ahol a cég tevékenységi területeit ismertették. Sok hasznos információ mellé ajándékkal kedveskedtek tanulóinknak. A rendőrségen folytatták a fiúk a délelőttöt, ahol bővítették ismereteiket a rendőri feladatkörökről, hatáskörökről, fegyverekről. Élményt adott, amint kipróbálhatták az ujjlenyomatvételt, gumibotot és egyéb rendőri intézkedés során használt eszközöket.

          

          

          

A nyolcadikos tanulóink a Bajai SZC Jelky András Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája-Tanműhelyében az iskola tanulóival együtt készítették el saját munkadarabjaikat.

          

Összegezve a hétfői nap délelőtti eseményeit nagyon sokszínű, sok információval bővült, élményekben gazdag napot zártunk. Bízom abban, hogy tanulóink a megszerzett ismereteket, új információkat a saját életükben bekövetkező, pályaválasztással kapcsolatos döntés megkönnyítése során használják majd fel.

 
 
 

Támogatóink

       

UA-78951040-1