• 1 - 2 - alapitvany.jpg
  • 2 - 1 -  ISKOLA1981ben.jpg
  • 2 - 2  - alapitvany.jpg
  • 3 - 1 - suli_web.jpg
  • 3 - 2 - alapitvany.jpg
  • 4 - 1 - uamk_web.jpg
  • 4 - 2 - alapitvany.jpg
  • 5 - 1 -  uamk2_web.jpg

 

Pályaorientációs nap az Újvárosi Általános Iskolában

2018. október 15-én a pályaorientációs napot tartottunk az iskolában. Az élményalapú pedagógia szemléletéhez igazodva diákjaink különböző helyszíneken vettek részt, annak érdekében, hogy az egyes szakmacsoportokat, hivatásokat közelebbről megismerhessék. Az 1. és 2.évfolyam a Baja Kommunális és Szolgáltató Nonfropit Kft. Kertészeti ágazatának segítségével a kertészeti munkálatokba nyertek betekintést.

A 3.-4. évfolyamos tanulóink látogatást tettek a bajai Tűzoltóságon, ahol ismereteik sok érdekes és hasznos információval bővült. 

Az ötödikesek a bajai Mentőállomásra mentek, ahol egy mentőautó felszereltségét és a mentősök mindennapi munkájukat -életmentést, segítségnyújtást- ismertették meg  tanulóinkkal. A bajai Ganz gyár is fogadta csoportunkat, ahol szerszámkészítők, lakatosok, műszerészek, villanyszerelők , esztergályos szakemberek mutatták be foglalkozásukat.

A hatodikos tanulóink a Bajai SZC Jelky András Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája- Tanműhelyében az iskola tanulóival együtt készítették el saját munkadarabjaikat. 

Lehetőséget kaptunk egy országosan is ismert mezőgazdasági gépek és alkatrészek forgalmazásával foglalkozó helyi üzem az Axiál Kft. látogatására, ahova a 7. osztályosokat kísértük el. A látogatás alkalmával sok érdekes információ mellé ajándékot is kaptak a gyerekek. 

Végül, de nem utolsó sorban a bemutatkozott a Bajai Szakképzési Centrum Bányai Júlia Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakközépiskola és Szakgimnáziuma. Egy régen „ újvárosis diák” hitelesen mutatta be mostani iskoláját. Elmondta az intézményben levő lehetőségeket, irányt mutatott társainak a továbbtanuláshoz.  Bajai Szakképzési Centrum Türr István Gazdasági Szakgimnáziumának képviseletében is volt diákjainkat üdvözölhettük. Interaktív előadásuk, „robottáncuk” hatalmas sikert aratott tanulóink körében. A szakok által kínált lehetőségeket egyszerű, praktikus bemutatókkal, feladatokkal tették színessé, érdekessé számunkra. 

Összegezve a hétfői nap délelőtti eseményeit nagyon sokszínű, sok információval bővült, élményekben gazdag napot zártunk. Bízom abban, hogy tanulóink a megszerzett ismereteket, új információkat a saját életükben bekövetkező, pályaválasztással kapcsolatos döntés megkönnyítése során használják majd fel. 

 
 

Támogatóink

       

UA-78951040-1