• 1 - 2 - alapitvany.jpg
  • 2 - 1 -  ISKOLA1981ben.jpg
  • 2 - 2  - alapitvany.jpg
  • 3 - 1 - suli_web.jpg
  • 3 - 2 - alapitvany.jpg
  • 4 - 1 - uamk_web.jpg
  • 4 - 2 - alapitvany.jpg
  • 5 - 1 -  uamk2_web.jpg

Szociális segítő iskolánkban!

 
Bajai Kistérségi Családsegítő-és Gyermekjóléti Szolgálat
 
Szivós-Nagy Márta
óvodai és iskolai szociális segítő
06-79/321-544
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
 
Az óvodai és iskolai szociális segítő olyan szakember, aki elsődlegesen a gyermekek, tanulók veszélyeztetettségének megelőzésével, prevencióval foglalkozik. A köznevelési intézményekben közvetlenül találkozik a gyermeket, tanulót érintő problémákkal. Tanácsadás formájában nyújt segítséget a gyermekek, szülők, pedagógusok számára.
 
MILYEN PROBLÉMÁVAL LEHET A SZOCIÁLIS SEGÍTŐHÖZ FORDULNI?
 
ISKOLÁHOZ KÖTHETŐ PROBLÉMÁK
Szorongás, tanulási nehézségek, motiválatlanság, magatartási problémák, konfliktus az iskolatársakkal, konfliktus a pedagógusokkal, stb
 
GYERMEKNEVELÉSI KÉRDÉSEKBEN
Önállótlanság, szófogadás kérdése, otthoni feladatok és leckeírás, szülő-gyermek viszonya
 
CSALÁDON BELÜLI PROBLÉMÁK
Bántalmazás, szülők közötti veszekedés, válás, veszteség, anyagi nehézségek, szenvedélybetegség, függőség, egyéb problémák
 
HOGYAN TUD SEGÍTENI A SZOCIÁLIS SEGÍTŐ?
 
Egyéni tanácsadás, segítő beszélgetés, segítségnyújtás a problémakezelésben: diákok támogatása a számukra nehézséget okozó élethelyzetek kezelésében.
 
Tanácsadás szülőknek: a gyermeknevelés és a családi élet problémát okozó területein, iskolai problémák kapcsán segíti a szülőket az enyhébb családi nehézségek kezelésében, elsődlegesen a gyermeknevelés nehézségeiben. 
 
Részvétel a szülő és a pedagógus közötti megbeszélésen: szülő, pedagógus kérhetik, hogy a szociális segítő legyen jelen a megbeszélésen. 
 
Közvetítés tanár-diák, szülő-gyermek kapcsolatban: a szociális segítő közvetítőként segíti a nehézséget okozó konfliktusok megbeszélését és rendezését. 
 
Információnyújtás elérhető szolgáltatásokról, intézményekről: szociális ellátásokról, a szociális rendszer működéséről, segítségnyújtás az ügyintézésben. 
 
Közvetítés szolgáltatásokhoz: probléma jellegétől függően javaslatot tesz a megfelelő intézménnyel való kapcsolatfelvételre, segítséget nyújt a kapcsolat kialakításában. 
 
 
 

Támogatóink

       

UA-78951040-1